ГоловнаСуспільствоПодії

Капітану танкера Delfi повідомили підозру через порушення правил безпеки руху

Підозрюваний відмовився від допомоги, хоча судно було неробочим.

Капітану танкера Delfi повідомили підозру через порушення правил безпеки руху
танкер Delfi
Фото: od.gp.gov.ua

Капітану танкера Delfi, який затонув біля берегів Одеси в листопаді, повідомили підозру через порушення правил безпеки руху й експлуатації водного транспорту. Про це сказано в пресцентрі прокуратури Одеської області.

"Прокурори обласної прокуратури повідомили про підозру капітану судна у порушенні правил безпеки руху та експлуатації водного транспорту, що створило небезпеку для життя людей (ч. 1 ст. 276 КК України)", - сказано в повідомленні.

У листопаді минулого року вантажний танкер, перебуваючи в Чорному морі в акваторії порту "Южний", в умовах шторму зірвався з якоря і, дрейфуючи, сів на мілину біля одеського пляжу "Дельфін".

"Так, підозрюваний, в порушення правил безпеки мореплавства та вимог міжнародного свідоцтва про мінімальний склад екіпажу, з командою із 3-х замість 5-ти осіб, незважаючи на втрату одного з якорів, непрацездатність головних двигунів судна, відсутність палива та попередження про погіршення погодних умов, настійливо відмовився від допомоги, чим поставив під загрозу життя членів екіпажу та сторонніх осіб", - зазначили в прокуратурі.

Крім того, за результатами слідства розпочато кримінальне провадження за фактом можливого порушення статутних правил несення прикордонної служби чиновниками Держприкордонслужби України.

"Прикордонники, незважаючи на встановлення технічної несправності судна у ході його огляду та серйозних порушень в документації, не вжили заходів із затримання танкера та його конвоювання в найближчий порт, що сприяло виникненню аварійної морської події (ч. 1 ст. 419 КК України)", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на 22 листопада в Одеській затоці танкер "Делфі" зірвало з якоря, він сів на мілину за кілометр від берега і перекинувся. Екіпаж евакуювали. Концентрація нафтопродуктів на місці катастрофи танкера перевищила норму в 157 разів. Поступово показники проб води поліпшилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram