ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У МЗС повідомили, що хворі на коронавірус українці з лайнера Diamond Princess не проходили тест на одужання (оновлено)

Про їх інфікування стало відомо 9 і 10 лютого.

У МЗС повідомили, що хворі на коронавірус українці з лайнера Diamond Princess не проходили тест на одужання (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Двоє громадян України, які заразилися коронавірусом на лайнері Diamond Princess, успішно одужали. Про це в кулуарах парламенту повідомив голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький, пише "24 канал"

"Яка ситуація з нашими членами екіпажу на Diamond Princess біля берегів Японії, яких забрали у лікарню? До речі, жодне масмедіа не аплодувало, що вони одужали. Це та статистика - 15% одужали, серед них є двоє українців", - заявив Радуцький у кулуарах парламенту.

Оновлення 16:25. Директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев заявив, що українці ще не проходили тест на одужання, пише "Українська правда".

"За перевіреною і достовірною інформацією, громадяни України, госпіталізовані з діагнозом "коронавірус", перебувають у лікарнях Токіо. Українців випишуть після того, як результати двох аналізів будуть негативними. Поки що тестів не робили", - повідомив він.

Обоє громадян України - чоловік і жінка - є членами екіпажу круїзного лайнера. Спочатку стало відомо про інфікування чоловіка - його госпіталізували в Токіо. У нього не було симптомів захворювання, проте тест на наявність COVID-19 виявився позитивним.

Через кілька днів повідомили про те, що захворіла 37-річна українка. У неї захворювання теж почалося безсимптомно.

Нагадаємо, що Японія ізолювала круїзний лайнер Diamond Princess з майже 4 тис. пасажирів на борту після того, як у 80-річного китайця виявили інфікування коронавірусом нового типу 2019-nCoV. Пасажири і члени екіпажу, у яких не виявили коронавірус, мали залишатися на кораблі щонайменше 14 днів.

19 лютого частково закінчився карантин, пасажирів почали спускати на берег.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram