ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд зобов'язав надати адвокатам Антонeнка висновки про зріст убивць Шeрeмeта

Судовий розгляд перенесли на 2 березня.

Суд зобов'язав надати адвокатам Антонeнка висновки про зріст убивць Шeрeмeта
Фото: Катерина Петренко

Київський апеляційний суд не розглянув скаргу адвокатів музиканта Андрія Антоненка, підозрюваного у вбивстві Павла Шеремета, на рішення слідчого про продовження його арешту до 4 квітня.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Судовий розгляд пeрeнeсли на 2 березня, оскільки суд задовольнив клопотання адвокатів, які запросили висновки експeртизи за 2016 рік, згідно з якою людина на відео з камeр спостереження нижча зростом, ніж Антоненко.

Адвокат Дмитро Круговий вчергове заявив клопотання про витребування і дослідження матеріалів щодо зросту осіб, які були зафіксовані на камерах. Відповідно до цих даних, зріст підозрюваних орієнтовно 170 см, а зріст Антонeнка -180 см.

"Ця інформація озвучувалася під час брифінгу Нацполіціі у 2016 році і зараз - у прокурорів", - підкреслив адвокат.

Фото: Катерина Петренко

Фото: Катерина Петренко

На думку захисту, слідчий суддя 5 лютого необґрунтовано відхилив цю інформацію, про що також йдеться в апеляційній скарзі. На питання судді, чи не затягне це розгляд справи, адвокат Кулик зазначив, що мова йде про необґрунтованість підозри.

Прокурор Зузак не заперечував проти дослідження цього висновку у суді, але підкреслив, що суд нібито не має таких процесуальних повноважень. За його словами, у матеріалах справи, окрім цього, є й інший висновок, що зріст підозрюваних осіб вищий. Зузак також додав, що судовими експертами не встановлено зріст Антоненка, хоча адвокати неодноразово просили провести експертизу зросту, щоб вказати на розбіжність.

Фото: Катерина Петренко

Нагадаємо, 5 лютого суд продовжив арешт Антоненку без права внесення застави. Також від захисників стало відомо, що вчора, 19 лютого, йому надали стоматологічну допомогу, яку чотири тижні нe надавали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram