ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція Києва посилила заходи безпеки у зв'язку з роковинами Майдану

Напередодні до КМДА надійшло кілька заявок про проведення масових заходів у центрі міста.

Поліція Києва посилила заходи безпеки у зв'язку з роковинами Майдану
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві поліція посилила заходи безпеки у зв'язку з проведенням заходів з нагоди роковин трагічних подій на Майдані у 2014 році.

Про це повідомляється на сайті поліції області.

Зазначається, що напередодні у Київську міську державну адміністрацію надійшло кілька заявок про проведення масових заходів у центрі міста.

"Усі сьогоднішні акції пов’язані із річницею подій 2014 року. За правопорядком у середмісті столиці стежитимуть працівники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, співробітники ДСНС, кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу.  Аби забезпечити мирне проведення запланованих акцій та не допустити порушень громадського порядку, ми залучаємо достатню кількість особового складу. Окрім того,  будуть створені резерви на випадок ускладнення оперативної обстановки", - розповів начальник столичної поліції Андрій Крищенко.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліція закликає організаторів і учасників заходів дотримуватися норм чинного законодавства та не порушувати громадський порядок.

Нагадаємо, 18-20 лютого 2014 року у центрі столиці загинули десятки протестувальників. Саме 18 числа після боїв в урядовому кварталі, коли сотні Самооборони Майдану зазнали значних втрат, а сотні людей отримали поранення, влада прийняла рішення остаточно зачистити Майдан.

На наступний день була оголошена антитерористична операція, яка вилилася в ще більш масштабні бої і зрештою привела до повалення режиму Віктора Януковича.

Сьогодні, 20 лютого, президент Володимир Зеленський з дружиною вшанували пам'ять загиблих героїв Небесної Сотні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram