ГоловнаСуспільствоЖиття

Для перевезення евакуйованих з Китаю підготували сім автобусів ДСНС

Також залучено 33 рятувальників.

Для перевезення евакуйованих з Китаю підготували сім автобусів ДСНС

Державна служба з НС підготувала для перевезення евакуйованих українців і іноземців з Китаю 7 автобусів і залучила 33 рятувальників. Про це повідомили в пресслужбі ДСНС. 

"Державна служба з надзвичайних ситуацій перебуває в повній готовності до виконання завдань з транспортування громадян. Для їх перевезення підготовлено 7 автобусів ДСНС і залучено 33 рятувальників", - сказано в повідомленні.

Крім того, в Україні встановлено тимчасові обмеження і особливі умови для в'їзду осіб, які перебували в КНР. На найближчі 14 днів вони будуть ізольовані на карантин. Приміщення з евакуйованими буде посилено охороною - буде утворено подвійне кільце захисту, охорони та дезінфекції. Для охорони цієї території буде залучено щодоби 30 поліцейських і 17 військовослужбовців Нацгвардії. Чергувати будуть піші патрулі, автопатрулі, функціонуватиме контрольно-пропускний пункт і система відеоспостереження, поряд працюватиме Цілодобовий об'єднаний ситуаційний центр МВС.

Нагадаємо, Українців та іноземних громадян, евакуйованих з Китаю, розмістять у медичному центрі Національної гвардії "Нові Санжари" в Полтавській області.

Близько 09:40 літак з Китаю приземлився в аеропорту "Бориспіль" на дозаправку, після чого він повинен відправитися в аеропорт "Харків". Звідти евакуйованих повезуть автобусами в медичний центр у Полтавській області.

На борту повітряного судна авіакомпанії SkyUp перебувають 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і лікарі супроводу. Всі вони разом з водіями автобусів будуть поміщені на 14-денну обсервацію в медичному центрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram