ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби на Донбасі поранено одного військовослужбовця ЗСУ

Бойовики сім разів порушили режим припинення вогню.

З початку доби на Донбасі поранено одного військовослужбовця ЗСУ
Фото: Олена Максименко

З початку доби російсько-окупаційні війська сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті обстрілів було поранено одного військовослужбовця.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також зафіксовано активність снайперської пари", - йдеться у вечірньому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив п'ять обстрілів: неподалік Мар'їнки - зі станкового протитанкового гранатомета - 12 пострілів; поруч з Лебединським - з міномета калібру 82 мм противник випустив 15 мін, а також вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; неподалік Славного - працювала снайперська пара, а також вівся вогонь зі стрілецької зброї; поруч з Василівкою - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; поблизу Широкиного - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Два обстріли зафіксовано в районі відповідальності угруповання "Північ": в районі населеного пункту Луганське - з 82-мм міномета ворог випустив 6 мін, а також вів вогонь з автоматичного станкового гранатомета; поруч з Оріховим - з міномета калібру 120 мм - 6 мін.

Нагадаємо, за минулу добу кількість обстрілів у зоні ООС зросла до 22, поранених - до чотирьох.

18 лютого російські окупаційні війська атакували захисників України в Луганській області. У вечірньому зведенні повідомлялося про 18 обстрілів, одного загиблого - солдата 72-ї бригади Максима Хітайлова, трьох поранених і двох військових з бойовими ураженнями.

Після бою в районі населеного пункту Золоте бойовики запросили у Збройних сил України "режим тиші", щоб забрати поранених і вбитих, після чого звинуватили ЗСУ в атаці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram