ГоловнаСуспільствоЖиття

​Начальника адміністрації Бердянського морпорту підозрюють у завданні 2,5 млн гривень збитків

Чиновника, а також ще трьох причетних осіб, затримали.

​Начальника адміністрації Бердянського морпорту підозрюють у завданні 2,5 млн гривень збитків
Фото: Lb.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили начальнику адміністрації Бердянського морського порту (входить до складу Адміністрації морських портів України) про підозру у зловживанні службовим становищем, внаслідок чого державі було завдано 2,49 млн гривень збитків.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

Зазначається, що чиновника затримали. Також затримано ще трьох осіб, причетних до скоєння злочину. Йдеться про заступника начальника Бердянської філії АМПУ, інженера Бердянської філії ДП АМПУ та екскерівника комерційної компанії. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

"Як встановило слідство, зазначені особи протягом 2018-го - початку 2019 років організували схему, за якою державне підприємство перерахувало комерційній компанії кошти за фактично поставлене обладнання. В результаті, інтересам держави було завдано збитків на 2,49 млн гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи", - йдеться в повідомленні.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП проводять з лютого 2019 року.

Нагадаємо, сьогодні Служба безпеки України влаштувала обшуки в приміщеннях Одеського морського торгового порту, Адміністрації морських портів та їх структурних підрозділах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram