ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Лікарня у Миронівці погодилася прийняти українців з Китаю на карантин

Для розміщення евакуйованих необхідно буде виписати з лікарні 74 людини, які зараз там лікуються.

Лікарня у Миронівці погодилася прийняти українців з Китаю на карантин
Фото: EPA/UPG

Київська облдержадміністрація заявила Міністерству охорони здоров'я про готовність лікарні в Миронівці прийняти українців з китайського Уханя, де вирує епідемія коронавірусу.

Про це повідомляють "Українські новини".

Згідно з документом, на території Київської області можливе розміщення евакуйованих громадян у комунальному некомерційному підприємстві Київської обласної ради "Обласна лікарня відновного лікування", яка розташована за адресою вул. Пироженка,1 у Миронівці.

Ця лікарня розрахована на 75 ліжок, можливе розміщення в одно-, дво- або чотиримісних палатах, є харчоблок, пральня і окремо огороджена територія.

Зазначається, що для розміщення евакуйованих необхідно буде виписати з лікарні 74 людини, які зараз там проходять лікування.

Нагадаємо, літак з Уханя прилетить в Україну вранці 20 лютого. 75 пасажирів літака разом з екіпажем та представниками інших служб, залучених до евакуації, помістять на 14-денну обсервацію. Для обсервації підготували чотири можливі локації. Але куди саме їх привезуть, влада вирішила не говорити до останнього.

У середу, 19 лютого, жителі передмістя Львова перекрили в'їзд до місцевого госпіталю через чутки про розміщення в ньому українців з Китаю.

Раніше керівник санаторію в Тернополі під тиском місцевих жителів написав відмову від прийому українців на карантин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram