ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський доручив до кінця року відремонтувати 220 опорних лікарень

Усі лікарні, які матимуть контракти з Нацслужби здоров'я, отримають кошти на надання медпослуг.

Зеленський доручив до кінця року відремонтувати 220 опорних лікарень
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський поставив завдання до кінця року забезпечити функціонування понад 200 прийомних відділень екстреної медичної допомоги.

Про це повідомляють на сайті Офісу президента.

"У нас дуже багато лікарень по всій Україні, і ми знайшли кошти, яких не було в міністерства (Міністерстві охорони здоров'я, - ред.), і 220 опорних лікарень будуть відремонтовані цього року. І це тільки початок, і люди це обов'язково побачать", - підкреслив Зеленський під час спілкування зі ЗМІ в Борисполі Київської області.

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, зі свого боку, запевнила, що всі лікарні, які матимуть контракти з Національною службою здоров'я, незалежно від їх статусу, отримають кошти на надання медпослуг.

"Загалом мова про 72 млрд гривень, які ми віддали на Національну службу здоров'я, щоб оплачувати медичні послуги", - зазначила вона.

Скалецька підкреслила, що створення опорних лікарень не означає закриття інших медустанов. За її словами, це будуть багатопрофільні лікарні, в які швидко доправлятимуть хворого для надання екстреної допомоги і де будуть фахівці різних профілів, "щоб максимально швидко надати допомогу і врятувати життя".

Нагадаємо, наприкінці минулого року Зеленський підписав закон про виділення 200 млн гривень на добудову лікувально-діагностичного комплексу національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram