ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримський політв'язень, журналіст Семена прибув до Києва

Він вирушить на реабілітацію у "Феофанію".

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Звільнений з ув'язнення в окупованому Криму журналіст Микола Семена 19 лютого прибули потягом до Києва. Його зустріли працівники Секретаріату Верховної Ради з прав людини, повідомила на своїй сторінці у Facebook обмудсманка Людмила Денісова

"За розпорядженням президента України, кримський журналіст отримає необхідне висококваліфіковане лікування на базі клініки "Феофанія", - заявила Денісова.

Після курсу реабілітації Семена також отримає соціальне забезпечення від держави.

Нагадаємо, Миколу Семену, журналіста "Радіо Свобода" і "Крим.Реалії", російська влада звинувачувала в публічних закликах до порушення територіальної цілісності РФ. У квітні 2016 року в його будинку ФСБ провела обшук, а в травні того самого року його звинуватили в через опубліковану статтю, яку розцінили як "виправдання тероризму".

22 вересня 2017 року підконтрольний окупаційній владі Залізничний районний суд Сімферополя засудив Семену до двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю. У грудні того самого року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

14 січня 2020 року судимість було знято. Учора Семена виїхав із Криму до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram