ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Літак для евакуації українців вилетів до Китаю

Борт з евакуйованими громадянами України та іноземних держав прибуде до Києва вранці 20 лютого.

З міжнародного аеропорту "Бориспіль" у Китай вилетів літак, щоб евакуювати українців з епіцентру коронавірусу COVID-19 - м. Ухань.

Він повинен прибути в Китай 19 лютого о 22:00, повідомив у Telegram прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Літак спеціального рейсу, на якому будуть евакуювати громадян України та іноземних держав з міста Ухань у Китаї, вилетів з міжнародного аеропорту "Бориспіль", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією на сторінці аеропорту у Facebook, виліт літака Boeing 737-800 авіакомпанії SkyUp відбувся близько третьої ранку 19 лютого.

Нагадаємо, що літак з українцями та іноземними громадянами на борту повернеться до Києва близько 8-ї ранку 20 лютого. Рейс буде виконуватися через Алмати (Казахстан). Рейс обслуговуватимуть 17 співробітників авіакомпанії, які зголосилися робити це добровільно.

Літаком з Китаю доправлять майже 100 осіб: громадян України і близько 25 іноземців - громадян Аргентини, Чорногорії, Ізраїлю, Норвегії, Панами, Коста-Рики, Домінікани, Еквадору та Іспанії.

Евакуйованих розмістять на 14-денну обсервацію в одному місці для виключення загрози поширення коронавірусу COVID-2019.

18 лютого міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що остаточно ще не вибрано місце, де ізолюють евакуйованих із Китаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram