ГоловнаСуспільствоЖиття

На митницях оновили 40% усіх керівників, - Нефьодов

Центральний апарат ГТС оновлено на 80%.

На митницях оновили 40% усіх керівників, - Нефьодов
Максим Нефьодов
Фото: Макс Требухов

Глава Державної митної служби Максим Нефьодов заявив, що центральний апарат Державної митної служби оновлено на 80%, а керівники митних пунктів оновлені приблизно на 40%. Про це глава митниці розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Центральний апарат оновлено на 80%, керівники митних пунктів оновлені десь приблизно на 40%. Цей процес триває", - сказав Нефьодов.

За його словами, зараз ДМС намагається звільнити ще близько 500 митників. До кінця 2020 року на митниці проведуть переатестацію, після якої доброчесним працівникам планують підняти зарплати, а тих, хто її не пройде, будуть поступово звільняти.

Також Нефьодов повідомив про бажання підняти зарплати працівникам митниці.

"Я хотів би, щоб середня зарплата пересічного інспектора становила до кінця року близько 15-18 тисяч гривень "на руки". Зараз це близько 8 тисяч гривень", - сказав він.

Нагадаємо, нова митна служба почала роботу в Україні 8 грудня. У відомстві скоротили кількість регіональних митниць з 26 до 16, створили калькулятор розрахунку платежів при митному оформленні автомобілів, запустили тестовий портал і колл-центр для скарг громадян.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук очікує результатів від запуску нової митної служби вже у 2019 році. Крім того, прем'єр попросив главу відомства приймати жорсткі кадрові рішення.

При цьому, на нову митницю у бюджеті закладено 480 мільйонів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram