ГоловнаСуспільствоВійна

РФ утричі наростила військовий потенціал біля кордонів України, - розвідка

До 2022-2023 років РФ буде готова до повноцінного наступу без додаткової мобілізації.

РФ утричі наростила військовий потенціал біля кордонів України, - розвідка
Вадим Скибицкий
Фото: pravda.com.ua

РФ втричі наростила військовий потенціал біля кордонів України. Про це заявив глава Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, повідомляє пресцентр Міноборони.

За розрахунками Головного управління розвідки, до 2022-2023 років ударні угруповання РФ вже будуть здатні проводити повноцінний стратегічний наступ в Україні без додаткової мобілізації.

"Сьогодні РФ як країна-агресор основні зусилля спрямовує на модернізацію і оновлення саме наступального озброєння. Відбувається переоснащення ядерної компоненти", - сказано у повідомленні.

Ракетні системи "Тополь" замінюватимуть системами "Ярс". Триває розвиток нової ракетної системи "Cармат". За словами Вадима Скібіцького, дальність ураження таких ракет сягає 12 тис. кілометрів, що становить загрозу не тільки для України, але і для всіх країн Європи.

Нагадаємо, рано вранці 18 лютого у районі населеного пункту Золоте Луганської області несподівано почалися активні бойові дії. Підтримувані Росією бойовики ОРДО відкрили артилерійський вогонь з усіх систем по позиціях 72-ї і 93-ї окремої механізованих бригад. Також застосовували калібр 152 мм.

Під час бойових дій один військовослужбовець загинув, троє поранені і двоє контужені. Бій тривав близько п'яти годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram