ГоловнаСуспільствоЖиття

Політв'язень Семена виїхав з Криму

Журналіст у безпеці і прямує до Києва.

Політв'язень Семена виїхав з Криму
Николай Семена
Фото: Людмила Денісова

Кримський політв'язень, журналіст Микола Семена вже перебуває на підконтрольній Україні території. Про це на фейсбуці повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

"Микола Семена, кримський журналіст, який був 22 вересня 2017 року незаконно засуджений окупаційною владою, нарешті знаходиться на контрольованій урядом України території. Він у безпеці та прямує до Києва", - написала Денісова.

Нагадаємо, так званий "суд" у Криму зняв "судимість" з журналіста Миколи Семени 14 лютого. 

Микола Семена, журналіст "Радіо Свобода" і "Крим.Реалії" звинувачувався російською владою у публічних закликах до порушення територіальної цілісності РФ. У квітні 2016 року у його будинку ФСБ провела обшук, а у травні того ж року йому пред'явили звинувачення у тому, що журналіст опублікував статтю, яку розцінили як "виправдання тероризму".

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя засудив Семену до двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю. У грудні того ж року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок Семені у частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram