ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР затримало ексбійця "Омеги", підозрюваного в розстрілах на Майдані

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

ДБР затримало ексбійця "Омеги", підозрюваного в розстрілах на Майдані
Фото: ГБР

Слідчі Державного бюро розслідувань у справах Майдану затримали і повідомили про підозру колишньому бійцеві спецпідрозділу "Омега".

Про це повідомляють на сайті ДБР.

"Колишнього офіцера окремого загону спецпризначення та боротьби з тероризмом Внутрішніх військ МВС України підозрюють у: перевищенні влади і службових повноважень, яке супроводжувалося застосуванням зброї, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу); закінченому замаху на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, п 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу); умисному вбивстві, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб (п.п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу)", - йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що 20 лютого 2014 року підозрюваний, діючи спільно з іншими представниками правоохоронних органів як єдиний бойовий підрозділ, здійснював прицільні постріли на ураження в напрямку скупчення беззбройних людей на вул. Інститутській і Майдані Незалежності в Києві. У результаті спецпризначенець поранив одного з мітингувальників, ще одного - смертельно.

Фото: dbr.gov.ua

Колишнього спецпризначенця затримали 17 лютого 2020 року. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. У разі доведення провини йому загрожує позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, в листопаді минулого року ДБР створило у своєму складі новий слідчий відділ, який буде розслідувати злочини, скоєні під час масових протестів у 2013-2014 роках.

Про події в центрі Києва 18-20 лютого 2014 року, коли загинули десятки людей, читайте в розділі "План знищення Майдану" книги Соні Кошкіної "Майдан. Нерозказана історія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram