ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

На 14-денну обсервацію після евакуації з Китаю потраплять близько 100 осіб

Перед вильотом всі українці пройдуть обов'язковий огляд китайськими медиками.

На 14-денну обсервацію після евакуації з Китаю потраплять близько 100 осіб
Архивное фото
Фото: port.odessa.ua

Кабінет Міністрів виділив кошти на 14-денний нагляд за українцями, евакуйованими з Китаю. Уряд забезпечить їх усіма необхідними засобами індивідуального захисту в повному обсязі.

Про це заявила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, повідомляється на сайті МОЗ.

Літак для евакуації українців вилетить з Києва у вівторок, 18 лютого.

"Евакуацію будемо здійснювати за всіма рекомендаціями ВООЗ. Евакуації підлягають тільки ті, хто не має симптомів гострої респіраторної інфекції", - зазначила Скалецька.

Вона пояснила, що безпосередньо перед вильотом всі українці пройдуть обов'язковий огляд китайськими медиками.

Всього людей, які потребують обсервації, на сьогодні близько 100. Серед них 65, які будуть евакуйовані, 18 членів екіпажу, троє медиків, чотири працівники ДержНС, по два співробітники Державної митної служби та Державної прикордонної служби.

Скалецька наголосила, що на борт літака зможуть потрапити тільки люди без симптомів гострої респіраторної інфекції. Всі члени екіпажу будуть перебувати в костюмах біозахисту.

"Відразу після приземлення будуть здійснені всі заходи безпеки - літак попрямує на санітарну стоянку. Необхідні митні процедури будуть здійснюватися в костюмах біозахисту. До місця обсервації пасажири і члени команди з охороною переміщуватимуться окремими транспортними засобами. Водії (працівники ДержНС) разом з іншими людьми підлягають 14-денній ізоляції в місці обсервації. Транспорт, яким перевозитимуться евакуйовані і члени команди, підлягатиме дезінфекційній обробці", - повідомила міністр.

Медики, які супроводжували рейс, також продовжать свою роботу в обсервації. Місце також буде під цілодобовим захистом співробітників Національної гвардії та Нацполіції.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів виділив Міністерству інфраструктури 4,5 млн гривень на евакуацію громадян України та членів їхніх сімей з Уханя, осередку поширення коронавірусу COVID-19.

Евакуація українців мала відбутися 11 лютого, однак її відклали, оскільки 50 осіб, які попередньо погодилися на евакуацію в Україну, мали підписати згоду на карантин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram