ГоловнаСуспільствоЖиття

Автопарк ДержНС поповнився снігоболотоходами "Богун" українського виробництва

У Дрогобичі розпочав роботу центр підготовки гірських рятувальників.

Автопарк ДержНС поповнився снігоболотоходами "Богун" українського виробництва
Фото: dsns.gov.ua

Автопарк гірських рятувальників Держслужби з надзвичайних ситуацій поповнився новою унікальною технікою - снігоболотоходами "Богун".

Про це повідомляється на сайті ДержНС.

Зазначається, що 10 машин, а також спецобладнання та спорядження отримали рятувальники у Львівській області.

Глава ДержНС Микола Чечоткін наголосив, що в умовах збільшення туристичного потоку в Україну одним з пріоритетних завдань уряду і ДержНС є підвищення рівня безпеки туристів в Карпатському регіоні. Так, за його словами, тільки протягом минулого року в гірській місцевості рятувальники здійснили понад 2 тис. 600 виїздів, врятували 514 туристів і надали домедичну допомогу понад 300 особам.

Чечоткін також зазначив, що цього року вперше розпочато підготовку за професією "рятувальник гірський" у новому навчальному підрозділі в місті Дрогобич.

"Сьогодні наші підрозділи отримують сучасну гірську рятувальну техніку, спеціальне обладнання, спорядження та десять снігоболотоходів "Богун" українського виробництва. Ця техніка буде передана підрозділам Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, а також Одеської та Чернігівської областей", - додав голова ДержНС.

Фото: dsns.gov.ua

Снігоболотоходи "Богун" (загальною вартістю майже 29 млн гривень) можуть пересуватися по будь-яких типах ґрунтів і водних перешкодах. Швидкість пересування по твердих поверхнях дорівнює 40 км/год, а швидкість подолання водних перешкод - 6 км/год.

Фото: dsns.gov.ua

У комплектацію снігоболотохода входить професійне додаткове обладнання, зокрема: радіостанції автомобільного та авіаційного типу, гідрокостюми рятувальника, спеціальні рятувальні ноші з кріпленням для транспортування вертольотом, рятувальні мотузки і рятувальні жилети, широкий шанцевий інструмент, спеціальна бензопила рятувальника.

Фото: dsns.gov.ua

Нагадаємо, 14 липня 2018 року МВС підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125. Крім вертольотів, на базі створеного державного сервісного центру Україна отримає технічний супровід - сервісне обслуговування, інструкторів і техніків, а також - навчання: підготовку екіпажів та інструкторів, які надалі будуть самі навчати персонал.

Перші два вертольоти H225 отримали 21 грудня 2018 року Національна гвардія і ДержНС. 30 січня і 20 червня два H225 отримала ДержНС, а 24 грудня - ще один H225 прилетів для Національної гвардії.

На початку січня 2020 року МВС отримало перші одномоторні вертольоти Н125 за контрактом з Airbus Helicopte. Їх планують залучити до підготовки пілотів Держприкордонслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram