ГоловнаСуспільствоПодії

У Припутнях парафіянин УПЦ МП ударив священника ПЦУ

Поліція відкрила кримінальне провадження.

У Припутнях парафіянин УПЦ МП ударив священника ПЦУ
Леонтий Пустовойт
Фото: novynarnia.com

У селі Припутні Ічнянського району Чернігівської області побили священника Свято-Різдво-Богородицької парафії помісної Православної церкви України, якій суд передав храм, що належав раніше Московському патріархату.

Про це повідомляють на сайті поліції.

16 лютого в поліцію звернувся житель села Припутні і повідомив, що біля місцевої церкви йому завдали тілесних ушкоджень. "Заявник із представниками релігійної громади Православної церкви України прийшов на територію храму, щоб зачитати витяг із Державного реєстру про зміну релігійного підпорядкування громади. За словами священнослужителя, на вході у храм їх зустрів священник УПЦ МП й інші жителі села, один з яких нібито завдав заявникові удару головою в обличчя", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що жителі села розділилися у своїх релігійних симпатіях на два протилежні табори. Частина парафіян підтримує перехід у ПЦУ, а інша воліє залишатися у складі УПЦ МП.

"З огляду на соціальну напругу в селі, поліція вжила превентивних заходів і не дала міжконфесійному конфлікту загостритися. Правоохоронці і надалі будуть підтримувати громадський порядок", - повідомили в поліції.

Інформацію про подію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу (умисне легке тілесне ушкодження) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами. Триває досудове розслідування.

Релігійно-інформаційна служба України уточнила, що потерпілий - священнослужитель Леонтій Пустовойт.

Нагадаємо, раніше на Волині спалили автомобіль священника ПЦУ.

15 грудня 2018 року в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена Православна церква України. Її очолив митрополит Епіфаній. Патріарх Варфоломій 5 січня в Стамбулі підписав томос про автокефалію ПЦУ, а наступного дня вручив його сувій Епіфанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram