ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У 14 евакуйованих з лайнера в Японії американців виявили коронавірус

Було вирішено ізолювати для них зону в літаку і продовжити повернення в Штати.

У 14 евакуйованих з лайнера в Японії американців виявили коронавірус
Фото: ВВС

У 14 громадян США, евакуйованих з лайнера Diamond Princess у Японії, підтвердилося зараження коронавірусом COVID-19. Про це йдеться в повідомленні Державного департаменту Штатів.

Понад 300 американців зняли з борту корабля для відправлення на чартерних рейсах з Японії. До евакуації пасажирів оглядали медики, у жодного не було симптомів захворювання, тому їм дозволили переліт.

Однак під час евакуаційного процесу і вже після того, як пасажири зійшли із судна, офіційні особи США отримали повідомлення про те, що в 14 громадян тест на коронавірус позитивний. Було вирішено продовжити їх добровільну репатріацію, в літаку для них ізолювали спеціальну зону. Зазначають, що, незважаючи на виявлення вірусу, у хворих не було симптомів.

"Пасажири перебувають під пильним наглядом медичних працівників протягом усього польоту, і ті, у кого з'являться симптоми, будуть переміщені в спеціалізовану зону, де будуть проходити лікування", - йдеться в повідомленні.

Усі евакуйовані, незалежно від виявлення в них вірусу, перебуватимуть на 14-денному карантині.

Нагадаємо, Японія ізолювала круїзний лайнер Diamond Princess з майже 4 тис. пасажирів на борту після того, як у 80-річного китайця виявили інфікування коронавірусом нового типу. Пасажири і члени екіпажу, у яких не виявили коронавірусу, залишатимуться на кораблі мінімум 14 днів.

На кораблі станом на 15 лютого було виявлено майже 300 випадків зараження коронавірусом, у тому числі і у двох громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram