ГоловнаСуспільствоЖиття

Геращенко в Італії відвідав нацгвардійця Марківа

Марків передав листа, адресованого кожному, хто підтримує його.

Геращенко в Італії відвідав нацгвардійця Марківа
Фото: Радио Свобода

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко відвідав в італійській в'язниці українського нацгвардійця Віталія Марківа, засудженого до 24 років позбавлення волі за нібито вбивство італійського журналіста Андреа Рокеллі.

Про це у твітері повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, зазначивши, що Геращенко поїхав туди за його дорученням.

Геращенко розповів Марківу, що робить Україна для його звільнення. Зокрема, про зустріч президента Володимира Зеленського з Папою Римським і владою Італії. У відповідь Віталій Марків передав лист, адресований кожному, хто підтримує його.

Фото: Arsen Avakov

Нагадаємо, Марків, у якого є громадянство України й Італії, перебуває за ґратами з 30 червня 2017 року, коли його заарештували в аеропорту Болоньї. Його звинувачують у вбивстві італійського фотографа Андреа Рокеллі і його російського перекладача Андрія Миронова. Вони загинули в результаті мінометного обстрілу 24 травня 2014 року біля підніжжя гори Карачун під Слов'янськом, на контрольованій тоді бойовиками території.

Захист відкидає ці звинувачення, наполягаючи, що журналісти перебували в зоні війни без розпізнавальних знаків і стали жертвами перехресного вогню. Італійська сторона відмовилася від проведення слідчих дій на місці події, а також проігнорувала озвучені після арешту Марківа пропозиції України створити спільну слідчу групу.

12 липня 2019 року суд міста Павія засудив Марківа до 24 років позбавлення волі. Суворість вироку здивувала навіть прокурора, який просив 17 років ув'язнення.

20 листопада минулого року Україна подала апеляційну скаргу на рішення італійського суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram