ГоловнаСуспільствоВійна

"Заступниці міністра" сільського господарства "ЛНР" заочно повідомили про підозру

Вона співпрацює з окупаційною адміністрацією з 2016 року.

"Заступниці міністра" сільського господарства "ЛНР" заочно повідомили про підозру
Фото: inforesist.org

Співробітниці так званої ради міністрів "ЛНР" повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

Її оголосили в розшук, повідомили в пресслужбі прокуратури Луганської області.

"За даними слідства, мешканка Луганська з січня 2016 року і дотепер займає посаду так званої заступниці міністра сільського господарства окупаційної адміністрації Росії. У складі псевдоміністерства вона забезпечує роботу незаконно створеного органу, реалізацію політики в сфері сільського господарства, прийняття юридично нікчемних нормативно-правових актів, таким чином сприяючи злочинному плану організаторів змінити державні кордони України", - повідомили в прокуратурі.

Сєвєродонецький міський суд задовольнив клопотання прокуратури про затримання її з метою приведення до суду для обрання запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, наприкінці січня СБУ здався "міністр вугільної промисловості" терористичної "ДНР" Ігор Івакін. Після відсторонення від цієї посади зловмисник почав у "ДНР" власний бізнес, намагався дистанціюватися від роботи в "уряді" і розмірковував про повернення на підконтрольну українській владі територію.

Завдяки розробленій спецоперації СБУ чоловік повернувся в мирні райони України. Він надав докладні свідчення про конкретні факти причетності РФ до процесу окупації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram