ГоловнаСуспільствоЖиття

Київська влада вирішила знести велопарк у Голосіївському лісі

Ґрунтові доріжки і трампліни "заважають" місцевим жителям.

Комунальні служби Києва почали зносити велопарк у Голосіївському парку.

Про це повідомив у фейсбуці користувач Денис Журавель.

Фото: facebook.com/denis.zhuravel

"Уже більш ніж 10 років на території Голосіївського парку існує велосипедний парк "Американка". Розташований на околиці лісу, біля перехрестя вулиці Полковника Потєхіна та Голосіївського проспекту, він є одним з небагатьох місць для тренувань велосипедистів подібного роду не тільки в Києві, а й в Україні загалом", - написав він.

За його словами, траса побудована і підтримується в належному стані зусиллями самих атлетів.

"Адміністрація Голосіївського району вже не вперше приймає рішення знести трасу "Американка". Аргументами для таких рішень є нібито численні скарги місцевих жителів про те, що спортсмени заважають їм і засмічують територію парку. Хоча насправді те сміття, яке є на території траси і парку, залишають зовсім не спортсмени, а самі місцеві жителі та гості парку ім. М. Рильського", - зазначив він.

13 лютого співробітники комунальних служб приступили до демонтажу траси.

Фото: facebook.com/denis.zhuravel

Фото: facebook.com/denis.zhuravel

"Ця територія входить до складу Голосіївського парку імені М. Рильського - пам'ятника садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, який увійшов до складу НПП "Голосіївський" і є об'єктом природно-заповідного фонду України, що перебуває під особливою охороною", - йдеться в оголошенні комунальників на місці робіт.

У ньому наголошено, що самовільне зайняття земельної ділянки під облаштування велосипедних доріжок і трамплінів, зняття ґрунтового покриву і зміна рельєфу та пошкодження зелених насаджень у парку заборонено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram