ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпропетровській області затримали антиукраїнського інтернет-агітатора

Чоловік поширював в інтернеті матеріали в інтересах спецслужб РФ.

У Дніпропетровській області затримали антиукраїнського інтернет-агітатора
Фото: СБУ

У Павлограді Дніпропетровської області Служба безпеки України затримала антиукраїнського інтернет-агітатора. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Пропагандист періодично їздив до Росії у приватних справах, під час чергової поїздки його завербували спецслужби держави-агресора.

За завданням цих спецслужб він поширював матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності України через заборонені в країні соцмережі.

Під час обшуку в будинку пропагандиста виявили комп'ютерну техніку та мобільні пристрої, які підтверджують його протиправну діяльність.

Також чоловік планував розміщувати інформацію, спрямовану на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та дискредитацію органів державної влади.

Вказівки пропагандист отримував через електронне листування від "куратора", який представлявся співробітником "Міністерства держбезпеки" терористичного угруповання "ДНР".

У рамках кримінального провадження, розпочатого СБУ за ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), вирішується питання про оголошення фігурантові про підозру, а також перевіряється версія про його причетність до мережі військової розвідки РФ.

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 5 років.

Нагадаємо, на початку лютого СБУ затримала ексбойовика "ДНР", який 6 років був у розшуку. Житель Слов'янська добровільно вступив у так звану "слов'янську бригаду народної міліції ДНР". Там він обіймав "посаду" заступника командира одного з взводів терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram