ГоловнаСуспільствоЖиття

У порт Одеси заходить суховантаж із Китаю, МОЗ каже, що там коронавірусу немає

У членів екіпажу зафіксовано випадки нездужання на ГРВІ.

У порт Одеси заходить суховантаж із Китаю, МОЗ каже, що там коронавірусу немає
Одесский порт
Фото: port.odessa.ua

У морський порт Одеси заходить суховантаж "CMA CGM URAL" з Китаю. У Міністерстві охорони здоров'я у зв'язку із цим заявили, що у членів екіпажу немає підозри на коронавірус СОVID-19.

Про це повідомляють на сайті МОЗ.

"У членів екіпажу немає підозри на СОVID-19. Зафіксовано випадки нездужання на ГРВІ. Про це офіційно повідомили представники компанії CMA CGM санітарно-карантинний підрозділ, вони перебувають у постійному контакті із судном", - йдеться в повідомленні.

Судно "CMA CGM URAL" вийшло з останнього порту Китаю Шеко 16 січня 2020 року. До прибуття в Україну воно вже заходило в порти Єгипту, Лівану, Туреччини та Румунії. "У цих портах усі члени екіпажу судна пройшли перевірку відповідними службами на наявність у них ознак СОVID-19. Жодної підозри не виявлено", - підкреслили в МОЗ.

Також зазначають, що з моменту виходу судна з Китаю минув 14-денний інкубаційний період захворювання СОVID-19. "Також враховуючи термін 27 днів від виходу судна з порту Китаю до приходу в порт Одеса, а також перевірки членів екіпажу судна в попередніх - епідемічна ситуація на судні є благополучною", - йдеться в повідомленні.

Після прибуття в Одесу всі члени екіпажу пройдуть відповідний температурний скринінг і, в разі підозри на вірус, будуть госпіталізовані.

Нагадаємо, напередодні заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що українська влада робить усе можливе, щоб не допустити проникнення коронавірусу в Україну. Поки що відомо про двох українців, які були інфіковані новим вірусом. Обидва - члени екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess, він перебуває в Японії.

Загальна кількість жертв коронавірусу в Китаї перевищила 1350 осіб, а заражених майже сягнула 60 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram