ГоловнаСуспільствоПодії

Одного з головних податківців Житомирської області підозрюють у незаконній видачі ліцензій на 700 тис. грн.

Чиновник видав 77 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним без необхідних документів.

Слідчі ДБР повідомили про підозру начальнику одного з управлінь Головного управління Державної податкової служби в Житомирській області в незаконній видачі ліцензій на торгівлю пальним, що заподіяло понад 700 тис. грн збитків для держави. Про це повідомив пресцентр ДБР.

Фото: ДБР

Упродовж липня-серпня 2019 року чиновник видав 77 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним без необхідних документів для видачі подібних дозволів. Через дії підозрюваного місцевим бюджетам завдано збитків на суму понад 700 тис. гривень.

Чиновнику інкримінують ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Фото: ДБР

Зараз вирішується питання щодо обрання податківцю запобіжного заходу і відсторонення його від займаної посади.

У разі доведення провини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років, з штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, в січні повідомляли, що СБУ розкрила діяльність новопризначених чиновників Державної податкової служби, які сприяли виведенню в тінь більш ніж 500 мільйонів гривень щомісяця. Виявилося, що чиновники вступили в змову зі співробітниками IT-компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram