ГоловнаСуспільствоЖиття

У Кабміні повідомили, що перепис Дубілета проводили волонтери

Вони не отримували за це оплату з бюджету чи позабюджетного фонду.

У Кабміні повідомили, що перепис Дубілета проводили волонтери
Фото: Макс Левин

За проведення перепису населення, ініційованого міністром Кабміну Дмитром Дубілетом, не платили з бюджетних чи інших фондів, оскільки всі роботи здійснювалися на волонтерських засадах. Про це йдеться у відповіді уряду на запит "Української правди".

"Оцінка чисельності наявного населення України здійснювалася групою фахівців на волонтерських засадах. З огляду на це, облік робочого часу не здійснювався", - йдеться у відповіді.

Оплата задіяним у перепису людям "з державного бюджету і позабюджетних фондів не проводилася".

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів має намір відмовитися від традиційного перепису населення. Дмитро Дубілет вважає, що за допомогою даних мобільних операторів і електронних реєстрів була отримана "досить точна модель" для підрахунку чисельності населення України. Вона показала, що в Україні залишилося лише 37,289 млн осіб.

Дубілет визнає, що цей метод не дає відповіді на більш спеціалізовані питання, такі як склад сім'ї, житло, національність та ін. Але міністр вважає, що для відповіді на них можна придумати точкові і дешевші способи дослідження.

Професійні соціологи впевнені, що електронний перепис населення, запропонований урядом, є неефективним і неточним.

Український центр громадських даних заявив про дивну кореляцію даних електронного перепису і Держстату. Вони припустили, що електронний перепис населення здійснено простим множенням на 0,888 цифр Державної служби статистики. Сам Дубілет фальсифікацію заперечує.

Дубілет заявив, що в Кабміні вивчають можливість використовувати дані супутника, щоб здійснити перепис населення на тимчасово окупованих територіях Донбасу і в анексованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram