ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні за тиждень від грипу померли вісім осіб

З початку епідсезону зафіксовано 26 летальних випадків внаслідок ускладнень грипу.

В Україні за тиждень від грипу померли вісім осіб
Фото: http://kh.vgorode.ua

За минулий тиждень в Україні зареєстровано 8 летальних випадків у результаті лабораторно підтвердженого грипу.

Про це свідчать оперативні дані щодо захворюваності на грип та ГРВІ з 3 по 9 лютого, оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"За тиждень зареєстровано вісім летальних випадків внаслідок грипу, що підтверджено методом ПЛР. З початку епідемічного сезону 26 осіб померло від ускладнень грипу. Жоден померлий не був щеплений проти грипу", - йдеться в повідомленні.

За минулий тиждень (3-9 лютого) на ГРВІ захворіли 283 656 осіб, з них 65,6% - діти. Інтенсивний показник захворюваності склав 741,8 на 100 тисяч населення, що на 55,6% більше за епідемічний поріг в Україні.

Відзначається, що майже у всіх областях України зареєстровано епідемічну активність різної інтенсивності. Тільки в Києві і Харківській області не перевищено епідпоріг.

У МОЗ нагадали, що перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип не означає початок епідемії грипу. Найчастіше це типовий для зимової пори року і цілком очікуваний епідемічний підйом захворюваності.

Напередодні повідомлялося, що в Запорізькій області від грипу за тиждень померли три людини, в тому числі 15-річний підліток. Всі вони не були вакциновані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram