ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацгвардійці провели тренування з управління французькими вертольотами Airbus

Нацгвардія, за умовами контракту, повинна отримати 12 таких машин.

Нацгвардійці провели тренування з управління французькими вертольотами Airbus
Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Авіатори Національної гвардії України пройшли навчання з управління французькими вертольотами Airbus Н-225 Super Puma.

Про це повідомила у фейсбуці пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Курс теоретичних занять проходив з 31 січня по 8 лютого, а тренування провели фахівці компанії Airbus Helicopter на базі Військової частини 2269 Нацгвардії.

"У рамках участі в реалізації програми створення Єдиної системи авіаційної безпеки та захисту в Україні проходить перенавчання льотного й інженерно-технічного складу авіації НГУ на вертоліт типу ЄС 225 LP на базі компанії« Airbus Helicopters ». Також розпочато поетапне отримання вертольотів такого типу до складу НГУ . Перший курс підготовки на таких вертольотах ще 2018 року пройшли у Франції двоє пілотів Нацгвардії і 6 гвардійських фахівців інженерно-технічного складу", - наголошено в повідомленні.

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

У МВС підкреслили, що основні завдання вертольотів Airbus - це переміщення особового складу і техніки для проведення спецоперацій, а також багатопрофільне їх використання під час надзвичайних ситуацій. Нацгвардія, за умовами контракту, повинна отримати 12 таких машин.

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Нагадаємо, 14 липня 2018 року МВС підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125. Крім вертольотів, на базі створеного державного сервісного центру Україна отримає технічний супровід - сервісне обслуговування, інструкторів і техніків, а також навчання: підготовку екіпажів та інструкторів, які надалі самі навчатимуть персонал.

МВС пояснило закупівлю вертольотів необхідністю оновити авіапарк.

Перші два вертольоти H225 отримали 21 грудня 2018 року Національна гвардія і ДСНС. 30 січня і 20 червня два H225 отримала ДСНС, а 24 грудня - ще один H225 прилетів для Національної гвардії.

На початку січня 2020 року МВС отримало перші одномоторні вертольоти Н125 за контрактом з Airbus Helicopters. Їх планують задіяти для підготовки пілотів Держприкордонслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram