ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики п'ять разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі

Українські військовослужбовці не постраждали.

За добу бойовики п'ять разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська п'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Українські військовослужбовці протягом обстрілів не постраждали.

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил у фейсбуці.

"Противник вів вогонь по наших позиціях із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також із гранатометів різних систем і стрілецької зброї", - йдеться в ранковому зведенні.

Один обстріл з автоматичних станкових гранатометів зафіксували біля Пісків, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". У районі відповідальності угруповання "Північ" бойовики здійснили чотири обстріли: тричі в районі Оріхового з міномета калібру 120 мм противник випустив 9 мін, а також вів вогонь з гранатометів різних систем; недалеко від населеного пункту Кримське - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

З початку поточної доби окупаційні війська вогневої активності не проявляли.

Нагадаємо, раніше штаб ООС повідомив, що напередодні зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську бойовики цілеспрямовано здійснюють вогневі провокації на лінії зіткнення.

Наступне засідання ТКГ відбудеться сьогодні, 12 лютого. Наприкінці січня Парламентська асамблея Ради Європи визнала Росію стороною Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram