ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб ООС заявив про провокації бойовиків напередодні засідання в Мінську

Українська сторона суворо дотримується зобов'язань про припинення вогню.

Штаб ООС заявив про провокації бойовиків напередодні засідання в Мінську
Фото: Макс Левин

Напередодні зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську збройні формування Російської Федерації цілеспрямовано здійснюють вогневі провокації на лінії зіткнення.

Про це заявили у штабі Операції об'єднаних сил.

Пресцентр штабу інформує, що 11 лютого бойовики обстріляли позиції українських військових у районі Оріхового, застосувавши заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм, випустивши 9 мін.

"Ці провокаційні дії збройних формувань Російської Федерації мають на меті загострити ситуацію в районі проведення ООС, змусити підрозділи Об'єднаних сил вести вогонь у відповідь і потім звинуватити наших захисників у порушенні режиму припинення вогню і зриві Мінських домовленостей", - наголошено в повідомленні.

Окрім того, за даними розвідки, збройні формування Російської Федерації планують чергову вогневу провокацію з використанням важкої артилерії, здійснивши кілька обстрілів населених пунктів на тимчасово окупованій території України.

"Командування операції Об'єднаних сил підкреслює, що українська сторона суворо дотримується взятих на себе зобов'язань про повне і всеосяжне припинення вогню. Разом із тим сили і засоби українських підрозділів перебувають у постійній готовності до адекватного реагування на будь-які можливі виклики та загрози з боку окупантів", - йдеться в повідомленні.

У вечірньому зведенні штабу ООС повідомляли, що з початку доби 11 лютого бойовики тричі порушили режим припинення вогню на Донбасі. Протягом обстрілів українські військові не постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram