ГоловнаСуспільствоЖиття

У Сумах затримали адвокатку за систематичне "мінування" судів

Мешканка обласного центру протягом декількох місяців повідомляла про псевдомінування судів, а також Центру надання адмінпослуг.

У Сумах затримали адвокатку за систематичне "мінування" судів
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки затримали в Сумах жінку, яка систематично повідомляла по телефону про псевдомінування державних установ.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Мешканка обласного центру, яка працює адвокатом, регулярно, протягом декількох місяців, повідомляла про псевдомінування будівель судів, а також Центру надання адміністративних послуг. Правоохоронці затримали зловмисницю згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу після чергового телефонного «мінування» будівлі суду", - йдеться в повідомленні.

Протягом обшуків за місцем проживання затриманої правоохоронці вилучили кілька мобільних терміналів і сім-картки різних мобільних операторів з доказами її протиправної діяльності.

Фото: ssu.gov.ua

Затриманій повідомили про підозру за ч. 2 ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, вчинене повторно) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше в Києві затримали двох учениць за підозрою в неправдивому мінування шкіл.

Кримінальний кодекс України містить окрему статтю - №259 - про свідомо неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, вона передбачає до шести років позбавлення волі, якщо злочин скоєно вперше, і до восьми років, якщо вдруге.

У грудні минулого року Кабмін ініціював посилення відповідальності для людей, які роблять неправдиві заяви про мінування суспільно важливих об'єктів. Повідомляли, що покарання для псевдомінерів передбачатиме обов'язкову конфіскацію майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram