ГоловнаСуспільствоЖиття

У Мукачеві керівництво поліції відсторонили від обов'язків

Про це повідомив голова поліції Закарпаття.

У Мукачеві керівництво поліції відсторонили від обов'язків
Фото: krapka.club

У зв'язку зі стріляниною в Мукачеві керівництво поліції міста відсторонили від обов'язків. Про це повідомляє місцевий ресурс Мukachevo.net з посиланням на голову управління національної поліції в Закарпатській області Олександра Канцідайла.

Про це Канцідайло повідомив сьогодні, 11 лютого, на позачерговій сесії обласної ради.

За його словами зараз тривають 4 службові перевірки. Михайло Петрище пішов на пенсію, поки що призначено нового виконувача обов'язків. Інше керівництво Мукачівського міського відділення, за словами Канцідайла, теж відсторонено.

Голова поліції Закарпаття зазначив, що нове керівництво не пов'язане з місцевим формуванням.

Нагадаємо, вранці 7 лютого в Мукачеві сталася стрілянина. Водії двох автомобілів стріляли один в одного, після чого обидві машини зникли в невідомому напрямку. Повідомляли, що поранення отримали два місцеві жителі віком 24 і 40 років. За даними ЗМІ, один із потерпілих - бізнесмен Артур Пашкуляк, його доставили в реанімацію, інший - його охоронець.

Наступного дня після стрілянини голова МВС Арсен Аваков відреагував на прохання міськради і відправив до Мукачева спецназ і Нацгвардію. Влада міста вважає, що причиною регулярних кримінальних "розбірок", є "професійна слабкість і вкрай низька активність поліції".

Увечері 8 лютого за в'їзді в Закарпатську область спецназівці затримали сімох осіб - лідера і членів злочинного угруповання, які, згідно з інформацією поліції, "планували встановити контроль над регіоном". Під час затримання особи, які перебували в автомобілях, чинили збройний опір і намагалися втекти з місця події.

Під час затримання водій Mercedes Benz, 41-річний житель Мукачева, і водій позашляховика Toyota, 40-річний житель Вінницької області, чинили опір поліцейським і намагалися на них наїхати.

За цим фактом правоохоронці почали кримінальне провадження за ст. 348 (посягання на життя правоохоронця) Кримінального кодексу.

У салонах позашляховиків перебували ще п'ятеро осіб. Під час огляду автомобілів поліцейські виявили автомат і два пістолети.

10 лютого суд заарештував підозрюваних на два місяці з можливістю вийти під заставу в розмірі 315 тисяч гривень кожному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram