ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрюваній у справі Шеремета Дугарь призначили експертизу почерку

Адвокат опублікував відповідну постанову суду.

Підозрюваній у справі Шеремета Дугарь призначили експертизу почерку
Яна Дугарь
Фото: LB.ua

Суд призначив проведення почеркознавчої та психіатричної експертизи щодо підозрюваної в убивстві журналіста Павла Шеремета Яни Дугарь.

Про це повідомив у фейсбуці її адвокат Віталій Коломієць.

"Оскільки контактів між Дугарь і Антоненком ані в меседжерах, ані в соціальних мережах, ані телефоном або електронною поштою не виявлено, ми сподіваємося, що слідство не перевірятиме версію зв'язку Антоненка та Дугарь через "Укрпошту" щодо надсилання звітів за результатами "розвідки" місця розташування однією з 220 камер. І почеркознавча експертиза їм треба для чогось іншого в межах предмета доказування, хоча ... все може бути", - написав він.

Адвокат опублікував постанову суду, в якій сказано, що Національна поліція "повинна взяти в підозрюваної експериментальні зразки почерку для експертного дослідження".

Фото: facebook.com/vitaliy.kolomiets

Він також повідомив, що постанов про призначення психіатричної і почеркознавчої експертиз стороні захисту не надали. Тому адвокати не можуть прийняти рішення про свою участь у цих процесуальних діях.

Нагадаємо, 5 лютого Печерський райсуд Києва продовжив нічний домашній арешт Дугарь до 4 квітня.

12 грудня минулого року голова МВС Арсен Аваков заявив про затримання фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета. Організатором убивства журналіста слідство вважає музиканта Андрія Антоненка. До свого задуму він нібито залучив жительку Києва, волонтерку і медика Юлію Кузьменко (Лиса) і контрактницю Яну Дугарь, а також низку невстановлених осіб.

Антоненка заарештували 14 грудня. За версією слідства, він керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час убивства. За Шереметом довго стежили, при цьому підозрювані для маскування нібито використовували перуки, сонцезахисні окуляри і змінний одяг.

За кілька днів до злочину одна з підозрюваних - Яна Дугарь - нібито двічі приходила на вулицю Івана Франка, щоб встановити, де Шеремет паркує авто. Після чого вночі 20 липня 2016 року Кузьменко в присутності Антоненка нібито прикріпила до днища машини саморобну бомбу, для виготовлення якої було використано вибухівку "гексоген" з елементами ураження протипіхотної міни МОН-50 і електродетонатором з дистанційним управлінням.

Після затримання суд помістив Дугарь під домашній арешт, пізніше пом'якшив його до нічного домашнього арешту.

4 лютого Печерський райсуд Києва продовжив на два місяці арешт Кузьменко.

Антоненко подав до суду на президента, голову МВС, першого заступника голови Нацполіції Євгена Коваля і генпрокурора Руслана Рябошапку. Зеленський заявив, що в разі провалу у справі Шеремета "правоохоронці щонайменше проситимуть пробачення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram