ГоловнаСуспільствоПодії

Біля Умані активісти перекрили Одеську трасу

Акція триватиме з 11:00 до 18:00 11 лютого, однак її можуть оголосити безстроковою.

Біля Умані активісти перекрили Одеську трасу
Фото: Ляшов Дмитро\ФБ

У Черкаській області біля Умані активісти перекрили рух на міжнародній трасі М-05 Київ - Одеса, вимагаючи внести зміни до законодавства щодо габаритно-вагового контролю. Про це у фейсбуці повідомив заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Дмитро Ляшов.

За його даними, зібралося близько 100 мітингувальників.

"Працівники патрульної поліції провели з учасниками мітингу бесіду про періодичний пропуск автомобілів і забезпечують безпеку заходу", - повідомив Ляшов.

Він також опублікував копію офіційного повідомлення про проведення акції. У документі зазначено, що акція триватиме з 11:00 до 18:00 11 лютого, але, за рішенням зборів, її можуть оголосити безстроковою.

Фото: Ляшов ДмитроФБ

Серед вимог: навести законність у сфері контролю та дотримання норм вантажних перевезень, встановити стаціонарні сертифіковані ваги для цілодобового габаритно-вагового контролю, забезпечити відеофіксацію їх роботи і можливих фактів перешкоджання зважуванню, прийняти закон про тристоронню відповідальність за порушення норм (з боку вантажовідправника, перевізника та одержувача).

Пізніше Ляшов додав, що з активістами поспілкувався голова Уманської районної держадміністрації.

Нагадаємо, 29 травня 2019 року на знак протесту аграрії Черкаської області на добу перекривали Одеську трасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram