ГоловнаСуспільствоПодії

Випущений під УДЗ убивця дворічки втік після програшу апеляції

Повернути його за ґрати не змогли.

Випущений під УДЗ убивця дворічки втік після програшу апеляції
Фото: sudreporter.org

Поліція Ірпеня оголосила в розшук Олександра Балакірєва, засудженого за смерть дворічного пасинка. У листопаді 2019 року його достроково звільнили після 3,5 років ув'язнення, але на початку лютого це рішення скасувала апеляційна інстанція.

Проте повернути його за ґрати не змогли, повідомили в прокуратурі Києва.

"Прокуратурою міста Києва до Ірпінського відділ ГУ НП у Київській області направлено лист щодо організації виконання рішення Київського апеляційного суду, який визнав незаконним умовно-дострокове звільнення засудженого Балакірєва О.П. Під час проведення оперативних заходів співробітники поліції з'ясували, що засуджений утік із місця проживання в селищі Коцюбинське і місце його знаходження поки що не відоме", - повідомляють у прокуратурі.

Засудженого оголосили в розшук.

Нагадаємо, Балакірєва засудили до 10 років позбавлення волі за ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого) і ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

Однак за рішенням апеляційного суду, термін попереднього ув'язнення з 18 травня 2016 року по 21 жовтня 2019 року було враховано як день за два згідно із "законом Савченко". У результаті до кінця осені він відсидів понад 2/3 призначеного терміну і, з огляду на сумлінну поведінку, його умовно-достроково звільнили за клопотанням адвоката.

Рішення суду стало резонансним - і через два місяці його скасували в апеляційній інстанції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram