ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Скалецька назвала кількість місць у лікарнях і апаратів ШВЛ на випадок спалаху коронавірусу

На 11 лютого в Україні є 5 підозр на коронавірус.

Скалецька назвала кількість місць у лікарнях і апаратів ШВЛ на випадок спалаху коронавірусу
Фото: Анна Стешенко

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька назвала кількість місць в інфекційних лікарнях і апаратів штучної вентиляції легенів на випадок спалаху коронавірусу 2019-nCoV в Україні.

"На сьогодні в інфекційних лікарнях є понад 5500 ліжок, де ми можемо забезпечити перебування і лікування наших пацієнтів у разі виявлення в них інфекційних захворювань", - повідомила міністр на брифінгу в Кабінеті Міністрів у вівторок.

Скалецька зазначила, що в більшості пацієнтів хвороба протікає доволі просто - лихоманка, нежить, кашель. Але приблизно у чверті хворих може розвинутися ускладнення дихання, гостра пневмонія.

"Для таких осіб у деяких випадках необхідно застосовувати штучну вентиляцію легенів. На сьогодні в українських лікарнях [таких апаратів] є майже півтисячі - 450-480. Плюс є ще додаткові маски для вентиляції легенів. Тобто в разі великої кількості осіб, у яких будуть розвиватися ускладнення, ми підготовлені", - сказала вона.

За її словами, на 11 лютого в Україні за підозрою на коронавірус перевіряють п'ятьох осіб.

Найближчим часом очікується евакуація близько 50 громадян України з провінції Хубей, де епіцентр епідемії.

Нагадаємо, за останню добу в Китаї зареєстрували майже 2500 нових випадки зараження. Від коронавірусу на материковому Китаї померли вже більш ніж 1000 осіб, 108 з них померли 10 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram