ГоловнаСуспільствоЖиття

Бородянський заявив, що доступ до російських соцмереж не відновлюватимуть

Мінкультури наполягатиме на продовженні заборони.

Бородянський заявив, що доступ до російських соцмереж не відновлюватимуть
Фото: Макс Левин

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що в Україні не відновлюватимуть доступ до раніше заборонених російських соціальних мереж. Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю "РБК-Україна".

Він зазначив, що після завершення терміну заборони на їх функціонування її варто продовжити.

"Я вважаю, що треба продовжувати заборону, тут навіть немає ніякої дискусії. Будемо ініціювати. Обов'язково", - заявив Бородянський.

Також голова міністерства повідомив, що в Україні не будуть змінюватися мовні квоти, а Мінкультури не ініціюватиме перегляду закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Нагадаємо, в 2017 році Петро Порошенко підписав указ, що вводить у дію рішення Ради національної безпеки й оборони від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Дія указу заблокувала доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Однокласники" в рамках обмежень, накладених на Mail.Ru Group.

Заблоковані також сайти антивірусних компаній "Лабораторія Касперського" і DrWeb, а також доступ до всіх сервісів "Яндексу".

У 2019 році в забороненій в Україні російській соціальній мережі "ВКонтакте" відвідуваність серед українців за рік упала з четвертої на восьму позицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram