ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ встановила замовника підпалу авто журналістки "Радіо Свобода" у Львові

За однією з версій слідства, також причетний працівник поліції.

СБУ встановила замовника підпалу авто журналістки "Радіо Свобода" у Львові
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України встановила підозрюваного в замовленні підпалу автомобіля журналістки "Радіо Свобода" Галини Терещук у Львові. Це - житель Львова, раніше судимий і відомий у кримінальних колах схемами контрабанди та розкрадання палива з місцевої залізниці.

За однією з версій слідства, до організації підпалу він залучив працівника Франківського відділення поліції ГУ Нацполіції у Львівській області, повідомили в пресслужбі СБУ.

"Поліцейський підібрав виконавця і передав гроші за виконану "роботу". Зараз імовірний організатор переховується від слідства за кордоном, йому заочно повідомили про підозру й оголосили в міжнародний розшук", - уточнили в СБУ.

Вирішується питання про направлення до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту. Щодо поліцейського - клопотання про дозвіл на затримання та доставлення до суду з метою обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

Попередня правова кваліфікація злочину - ч. 2 ст. 347-1 Кримінального кодексу України - умисне знищення або пошкодження майна журналіста.

Нагадаємо, вночі в четвер, 30 січня, спалили автомобіль Mitsubishi Colt, який належав львівській кореспондентці української служби "Радіо Свобода" Галині Терещук і її чоловікові, журналістові Василю Терещуку. Правоохоронці в Одесі затримали підозрюваного в підпалі, 19-річного жителя Хмельницького.

Також журналісти оприлюднили відео підпалу автомобіля Терещуків. На ньому видно, як чоловік кладе на лобове скло автомобіля журналістки пакети, підпалює їх і тікає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram