ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Комбату "Червню" Андрію Гергерту потрібна допомога в боротьбі з раком шлунка

Зараз він проходить лікування в Австрії.

Фото: стоп-кадр відео
Командиру 8-го окремого батальйону "Аратта" Української добровольчої армії Андрію Гергерту ("Червню") необхідна допомога в боротьбі з раком шлунка. Зараз він перебуває в Австрії, де буде проходити дороге лікування.

В Україні Андрій Гергерт уже пройшов лапороскопії, також йому вшили спеціальний порт у вену біля ключиці, повідомили на сторінці "Аратта 8-й батальйон УДА" у Facebook.

"Лікарі відзначили, що хірургічне видалення пухлини не допоможе. Потрібна тільки жорстка хіміотерапія і препарати для підтримки імунітету", - розповіли побратими комбата.

Для грошової допомоги захиснику України діють такі карти: 4627055110009379 (гривнева) на ім'я Андрія Валерійовича Гергерта; 5168745014647801 (гривнева) - на ім'я його дружини Надії Слюзар; 4731219121649028 HERHERT OLEKSANDR (доларова) і 5168742725541191 (євро) HERHERT OLEKSANDR.

Також небайдужі активісти організовують благодійні концерти та ярмарки для збору коштів на лікування. 

Фото: facebook.com/aratta.uda

Андрій Гергерт на лікуванні у Відні
Фото: Facebook Andriy Gergert
Андрій Гергерт на лікуванні у Відні

41-річний Андрій Гергерт родом з Львівської області, за освітою - ветеринарний лікар. З 2001 року займався бізнесом у Криму, до столиці переїхав під час Майдану, де познайомився з Дмитром Ярошем і приєднався до "Правого сектору". У бойових діях на Донбасі брав участь з 2014 року, був заступником командира 2-го запасного батальйону, пізніше став командиром 8-ї окремої роти ДУК, яка з часом збільшилася до батальйону.

У Андрія Гергерта четверо дітей. За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, в 2016 році був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Детальніше про те, як Андрій Гергерт особисто планував операції свого батальйону і шукав кошти для тренувань і утримання майже 200 бійців, читайте в інтерв'ю LB.ua: "Червень" (Андрій Гергерт): "Ми вільні. Бачимо ворога – вбиваємо". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram