ГоловнаСуспільствоВійна

Пристайко повідомив, що переговори про обмін утримуваними особами завершаться протягом одного-двох місяців

Він висловив надію, що домовленості укладуть вже в лютому або березні.

Пристайко повідомив, що переговори про обмін утримуваними особами завершаться протягом одного-двох місяців
Фото: Укринформ

Домовленість про черговий обмін утримуваними особами з тимчасово окупованими територіями може бути укладено протягом одного або двох місяців. Про це повідомив міністр закордонних справ Вадим Пристайко на пресконференції в Римі, передає ZN.UA

"Ми все ще дотримуємося домовленостей про обмін і сподіваємося, що ми можемо завершити переговори цього або наступного місяця", - сказав він.

Раніше Вадим Пристайко заявляв, що зустріч міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки може пройти в рамках Мюнхенської конференції з безпеки, яка відбудеться 14-16 лютого.

Нагадаємо, 23 січня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна веде переговори про звільнення громадян, що перебувають на тимчасово окупованій території і в Росії.

"Два треки, два списки. Список ми погодили в Мінську, будемо доповнювати перелік встановлених осіб. Готувати цей трек - обмін з тимчасово окупованими територіями - і окремий трек, ми вже почали розмову з Російською Федерацією про обмін українців - всіх, включаючи кримських татар, інших українців, які перебувають на території Росії", - зазначив Зеленський.

4 лютого українська сторона переговорів повідомила, що готує черговий обмін утримуваними особами і сподівається, що він буде великим і в ньому "знайдеться місце для переважної більшості кримських татар", яких в останніх "хвилях" обмінів вдалося повернути не так багато.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram