ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівному СБУ запобігла замовному вбивству громадського активіста

Він боровся з незаконним видобутком бурштину та вирубкою лісів.

Фото: ssu.gov.ua
У Рівному Служба безпеки України запобігла замовному вбивству громадського активіста, який виступав проти незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів у Рівненській і Житомирській областях.

Оперативники Служби безпеки України отримали інформацію, що раніше судимий житель Рівного шукає виконавця для скоєння вбивства, повідомили в пресслужбі СБУ

"Організатор злочину "замовив" місцевого активіста, який протидіяв схемам розкрадання державних природних ресурсів на території регіону. До тіньового бізнесу фігурант справи планував залучити афілійовані структури і представників кримінальних кіл", - йдеться в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

Співробітники СБУ зафіксували збір інформації про потенційну жертву, яку здійснював зловмисник. Для скоєння злочину він передав "кілеру" гранатомет РПГ-18 і дві бойові гранати. Щоб запобігти вбивству, обставини злочину імітували.

Замовника затримали під час звіту "кілера" про скоєння вбивства. Йому вже повідомили про підозру за ч. 2, п.11 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення).

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, 7 лютого в Хмельницькому правоохоронці запобігли замовному вбивству місцевого підприємця. Організатором злочину була колишня дружина потерпілого. Смерть чоловіка дала б їй можливість зберегти чималі кошти під час розподілу спільного майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram