ГоловнаСуспільствоПодії

У Львові водій протягнув за своїм автомобілем поліцейського

У салоні машини поліцейські вилучили наркотик, схожий на метадон.

У Львові поліція затримала водія, який підняв скло дверцят, затиснув руку патрульного і протягнув його за автомобілем близько ста метрів. Про це повідомили в прес-центрі Нацполіції області. 

На вулиці Ганкевича у Львові патрульні правоохоронці зупинили автомобіль "Рено Меган", яким керував 24-річний львів'янин.

"Під час перевірки документів водій поводився агресивно і неадекватно і, піднявши скло дверцят, затиснув руку патрульного поліцейського і намагався втекти, протягнувши правоохоронця за автомобілем близько ста метрів", - ідеться в повідомленні. Спільними зусиллями поліцейські зупинили "Рено".

В автомобілі також перебувала пасажирка, яка була в розшуку за скоєння крадіжки. У салоні машини поліцейські вилучили наркотик, схожий на метадон, вартість якого за цінами "чорного" ринку становить близько двадцяти тисяч гривень.

За фактом події відкрито два кримінальні провадження за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) - максимальне покарання - до трьох років позбавлення волі. Провадження, відкрите за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК, передбачає обмеження або позбавлення волі на термін до п'яти років.

Патрульного поліцейського з тілесними ушкодженнями доставили в лікарню. Водія і пасажирку "Рено" затримали, незабаром суд обере їм запобіжний захід. Автомобіль вилучено та доставлено на арештмайданчик.

Слідчі також повідомили водієві про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) КК, санкція якої передбачає максимальне покарання - до двох років позбавлення волі.

Нагадаємо, на початку лютого в передмісті Києва побили поліцейського, який оформляв дорожньо-транспортну пригоду. 25-річний водій Volkswagen Passat в'їхав в огорожу приватного будинку в Софіївській Борщагівці. У нього були очевидні ознаки алкогольного сп'яніння, але від перевірки на алкоголь чоловік відмовився.

У цей час "у роботу поліцейських втрутилися невідомі чоловіки". Один із них, теж п'яний, накинувся на співробітника поліції і почав бити. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram