ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Новим типом пневмонії заразився кожен двадцятий житель Уханя

Пік захворюваності прогнозується на другу половину лютого.

Новим типом пневмонії заразився кожен двадцятий житель Уханя
Фото: EPA/UPG

Науковці з Лондонської школи гігієни та дослідження тропічних хвороб припускають, що поширення коронавірусу нового типу досягне свого піку в другій половині лютого.

Точну дату кульмінації захворювання визначити складно, оскільки у світі склалася невизначена ситуація з вірусом, передає Bloomberg.

Також експерти з'ясували, що новим типом пневмонії заразився кожен двадцятий житель Уханя. Згідно з прогнозами, у момент кульмінації в Ухані захворіє ще близько 5% містян - майже 500 тисяч громадян.

Перші випадки захворювання коронавірусом у Китаї були зафіксовані наприкінці грудня минулого року. Осередком інфекції було визнано місто Ухань.

Станом на 9 лютого кількість підтверджених випадків захворювань на пневмонію, спричинену коронавірусом нового типу, досягла 38 тисяч чоловік, понад 800 людей померли.

Китай перейменував коронавірус через обурення жителів Уханя. Тимчасова назва захворювання - Novel Coronavirus Pneumonia (NCP). Офіційної міжнародної назви захворюванню ВООЗ ще не дала.

9 лютого коронавірус 2019-nCoV уперше виявили в громадянина України. Хворий - член екіпажу круїзного лайнера, який перебуває на рейді біля берегів Японії.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram