ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацгвардію в Мукачеві перевели на цілодобове патрулювання

Такі заходи введено "у зв'язку з оперативною обстановкою".

Нацгвардію в Мукачеві перевели на цілодобове патрулювання
Фото: Facebook /Національна гвардія України

Військовослужбовці Національної гвардії та співробітники поліції з 9 лютого нестимуть цілодобове патрулювання вулиць Мукачева після перестрілки, що сталася на цьому тижні. Про це йдеться на сайті НГУ.

Повідомляється, що в Мукачево для цілодобового патрулювання прибули військовослужбовці полку оперативного призначення імені Богуна, а також 2 тисячі бійців з Галицької бригади.

"У зв'язку з оперативною обстановкою, вчиненням низки правопорушень у місті Мукачево, з метою надання допомоги органам поліції, для стабілізації криміногенної ситуації в місті та Мукачівському районі Закарпатської області залучено оперативний резерв Нацгвардії", - зазначено в повідомленні.

Так, починаючи з 9 лютого на вулицях Мукачева публічний порядок забезпечуватимуть спільні патрулі поліції та нацгвардійців.

Нагадаємо, вранці 7 лютого в Мукачеві сталася стрілянина. Водії двох автомобілів стріляли один в одного, після чого обидві машини зникли в невідомому напрямку. Повідомлялося, що поранення отримали два місцевих жителі 24 і 40 років. За даними ЗМІ, один з постраждалих - бізнесмен Артур Пашкуляк, його доставили в реанімацію, інший - його охоронець.

Наступного дня після стрілянини глава МВС Арсен Аваков відреагував на прохання міськради і відправив до Мукачева спецпризначенців і Нацгвардію. Влада міста вважає, що причиною регулярних кримінальних "розбірок", є "професійна слабкість і вкрай низька активність поліції".

Увечері 8 лютого на в'їзді в Закарпатську область спецпризначенці затримали сімох людей - лідера і членів злочинного угруповання, які, згідно з інформацією поліції, "планували встановити контроль над регіоном". Під час затримання особи, які перебували в автомобілях, чинили збройний опір і намагалися втекти з місця події.

Місцеве видання Мукачево.нет повідомило, що затримані причетні до стрілянини в Мукачеві 7 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram