ГоловнаСуспільствоЖиття

25-річна найманка "ДНР" здалася правоохоронцям у Вугледарі

Жінка готувала їжу бойовикам і чергувала на блокпостах.

25-річна найманка "ДНР" здалася правоохоронцям у Вугледарі

25-річна найманка "ДНР" здалася правоохоронцям у Вугледарі. Про це повідомили в Нацполіції.

"Надійшла заява від 25-річної мешканки Волноваського району про те, що в період з 2014 до 2015 року вона несла службу в складі 1-ї Слов'янської мотострілецької бригади «ДНР» у селі Миколаївка Тельманівського району", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясувалося, у вересні 2014 року до Миколаївки заїхали невідомі озброєні люди, які представилися військовослужбовцями "ДНР". Вони заселялися в покинуті будинки і будували блокпости.

Один з ватажків незаконного збройного формування запропонував жінці працювати в них кухарем, на що вона погодилася. Жінка готувала їжу для бойовиків, а через деякий час ще й почала доставляти її на ворожі блокпости.

Через пів року служби у терористів, в січні 2015 року, жінка почала працювати на блокпосту. Чергувала переважно в нічний час, пізніше "не витримавши умов і графіка, вирішила покинути службу".

Зараз співробітники поліції перевіряють її діяльність в рядах незаконного збройного формування.

Нагадаємо, що згідно з ч. 6 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) УКУ, особа, яка перебувала в складі збройних формувань, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування.

Раніше повідомлялося, що у "ДНР" зник "прем'єр-міністр", на його місце став громадянин РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram