ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Дніпрі помер чоловік із вірусною пневмонією, ще три людини в лікарні

Хворого госпіталізували після 15 днів домашнього лікування.

У Дніпрі помер чоловік із вірусною пневмонією, ще три людини в лікарні
Фото: most-dnepr.info

У Дніпрі в лікарні від вірусної пневмонії помер 63-річний хворий.

Про це повідомив головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко, передає "Міст-Дніпро".

"Під час надходження в лікарню в пацієнта працювали лише 40% легень. Попри всі висококласні препарати, тенденція одна - втрата імунітету і зниження дихальних функцій. 5 лютого при повній реанімаційній підтримці чоловіка врятувати не вдалося", - розповів Риженко.

За його словами, хворого в лікарню доправили запізно - після 15 днів домашнього лікування.

"Він, через 15 днів після початку вірусної інфекції, лікувався вдома, потім родичі доправили його в ОКЛ ім. Мечникова. Чоловік одразу ж потрапив у відділення реанімації, де йому забезпечили кисневу підтримку і весь цей час лікарі боролися за його життя", - розповів він.

Зараз лабораторно неможливо встановити, який саме вірус спричинив ускладнення. Адже виділити його можна максимум протягом п'яти діб від початку захворювання.

Риженко також зазначив, що лікарі борються за здоров'я ще трьох пацієнтів зі схожою патологією. Двоє з них перебувають у реанімації, одна жінка почала одужувати - вона зараз у відділенні пульмонології.

"Я закликаю всіх жителів Дніпропетровщини, якщо ви понад три дні хворієте і у вас тримається висока температура, знайдіть можливість обов'язково звернутися до лікаря", - додав він.

Нагадаємо, 21 січня в Дніпрі від пандемічного ("свинячого") грипу померла дворічна дитина. Це був перший летальний випадок в області від грипу цього сезону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram