ГоловнаСуспільствоЖиття

Іран передасть Україні або іншій державі "чорні скриньки" літака МАУ, якщо не зможе їх розшифрувати

Потрібно чекати на завершення комплексного розслідування катастрофи.

Іран передасть Україні або іншій державі "чорні скриньки" літака МАУ, якщо не зможе їх розшифрувати
Фото: EPA/UPG

Тегеран передасть "чорні скриньки" збитого літака МАУ Україні або іншій державі, якщо не зможе їх розшифрувати. Про це заявив посол Ірану Манучехр Мораді на форумі про ситуацію на Близькому Сході, передає "Укрінформ".

"Чорні скриньки" можуть бути відправлені в Україну або іншу державу, якщо в Ірану не буде можливості їх розшифрувати", - заявив посол.

За його словами, зараз треба чекати на завершення комплексного розслідування катастрофи, яке, згідно з нормами міжнародного права, проводить Іран як країна, де сталася трагедія.

Нагадаємо, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ, який повинен був виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (9 з них - члени екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН і Великобританії.

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково, прийнявши його за крилату ракету. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ Корпусу вартових Ісламської революції.

Іран перестав ділитися з Києвом подробицями розслідування катастрофи літака МАУ після витоку інформації.

Водночас Франція готова допомогти Україні в розшифруванні "чорних скриньок" збитого літака.

4 лютого Україна, Канада, Афганістан, Швеція і Великобританія звернулися до влади Ірану з вимогою передати "чорні скриньки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram