ГоловнаСуспільствоЖиття

Японія вперше візьме участь у морських військових навчаннях See Breeze в Україні

Глава Міноборони Загороднюк провів зустріч з гендиректором одного з департаментів командування Сухопутних військ Сил самооборони Японії Джиро Хірое.

Японія вперше візьме участь у морських військових навчаннях See Breeze в Україні
Фото: mil.gov.ua

Сили самооборони Японії вперше візьмуть участь у військових навчаннях See Breeze 2020, які цього року пройдуть в Україні.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони.

У середу, 5 лютого, відбулася зустріч міністра оборони Андрія Загороднюка з генеральним директором одного з департаментів командування Сухопутних військ Сил самооборони Японії Джиро Хірое.

Під час зустрічі сторони домовилися про участь японських військовослужбовців у навчаннях See Breeze 2020 цього року. В оборонному відомстві наголосили, що участь Японії в навчаннях стане важливим чинником для військової співпраці між країнами.

Зазначається, що заступник міністра оборони Аліна Фролова розповіла іноземним представникам про перебіг операції Об'єднаних сил на Донбасі.

"Також японську делегацію поінформували про мілітаризацію окупованого Російською Федерацією Кримського півострова, а також про дестабілізаційні дії, які здійснює ця країна в Азово-Чорноморському регіоні", - повідомили в Міноборони.

Нагадаємо, минулого року Росія під виглядом навчань перекрила чверть Чорного моря. Крім того, в липні на навчаннях "Сі Бриз-2019" російський корабель зайшов в закритий район проведення стрільб і зробив вигляд, що "має проблеми зі зв'язком".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram