ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив арешт підозрюваного у вбивстві Шеремета музиканта Антоненка до 4 квітня

Адвокати мають намір подавати апеляцію.

Суд продовжив арешт підозрюваного у вбивстві Шеремета музиканта Антоненка до 4 квітня

Печерський районний суд Києва продовжив арешт одного з підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета - музиканта і військового Андрія Антоненка (Riffmaster) без права внесення застави до 4 квітня.

Про це повідомляють "Українські Новини".

Антоненко був доставлений до суду і був присутній на засіданні. Суддя дозволив йому перебувати поруч зі своїми адвокатами.

Захист просив додати до матеріалів справи дані про зріст людини, зафіксованої на відео з камер спостереження в день вбивства Шеремета. Адвокат Станіслав Кулик повідомив, що ці дані були оприлюднені на брифінгу Національної поліції 25 серпня 2016 року.

Прокурор Сергій Зузак виступив проти, оскільки, за його словами, зараз немає експертизи слідства щодо зросту Антоненка і людини з камер. Виходячи з цього, на його думку, порівнювати висновки буде ні з чим. Так, суд відхилив клопотання адвоката.

Водночас захист продемонстрував дані про зріст Антоненка, згідно з якими він на 10 см вищий від людини з камер спостереження.

Прокурор Зузак заявив, що брат дружини підозрюваного 12 грудня перед обшуком виніс з його квартири макет міни МОН-50. Водночас експертиза встановила, що до вибухових пристроїв вона не належить.

Після цього адвокат попросив суд дозволити допитати музиканта і друга Антоненка - Олександра Положинського, який був присутній в залі суду. На допиті Положинський заявив, що корпус міни Антоненкові подарували його фанати після концерту. Також він підтвердив, що сам бачив, що міна всередині порожня.

Аргументуючи продовження арешту Антоненка, прокурор заявив, що той може втекти за кордон. Захист же наголосив, що Антоненко тричі за все життя був за кордоном, переважно по роботі, і не має наміру переховуватися від слідства. Незважаючи на це, він готовий здати свій закордонний паспорт правоохоронцям. Однак, суд таки вирішив продовжити арешт.

Захист Антоненка має намір подавати апеляцію.

Раніше поліція спростувала алібі Антоненка у ніч вбивства Шеремета.

Нагадаємо, організатором вбивства журналіста Павла Шеремета слідство вважає Андрія Антоненка. За версією слідства, Антоненко керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час вбивства.

Раніше ДБР відмовилося розслідувати можливу фальсифікацію доказів причетності Дугарь до вбивства Шеремета. Однак 24 січня їй пом'якшили запобіжний захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram