ГоловнаСуспільствоЖиття

У метро Києва знову відклали запуск інтернету 4G

Рішення зможуть прийняти тільки після проведення необхідних регуляторних процедур.

У метро Києва знову відклали запуск інтернету 4G
Фото: prykordonnya.info

У Київському метрополітені знову відклали запуск 4G інтернету.

Таке рішення ухвалили на засіданні постійної комісії міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами, передає 44.ua.

Голова комісії Олексій Окопний заявив, що комісія "двома руками за інтернет у метро", але рішення зможуть прийняти тільки після проведення необхідних регуляторних процедур.

"Проєкт рішення є регуляторним актом, але в плані підготовки його не було. Якби ми затвердили проєкт рішення 5 лютого, до кінця місяця документ потрапив би на розгляд столичних депутатів", - пояснив Окопний.

На засіданні також був помічник мера Києва Максим Бахматов. Він запросив операторів, провайдерів і керівників комунальних підприємств, Київського метрополітену і "Київпастрансу" зустрітися з мером Віталієм Кличком і вирішити питання запуску 4G і закону про його доступ.

Нагадаємо, що над розробкою схеми впровадження мережі 4G для низки станцій столичного метрополітену почали працювати восени минулого року. КМДА провела переговори з операторами мобільної мережі Kyivstar, Vodafone, Lifecell і зобов'язала КП "Київський метрополітен" підготувати технічні умови для нововведення. У реалізації проєкту брала участь китайська компанія Huawei, яка виграла тендер на будівництво 4G мережі в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram